Historiek


Asfaltbedrijf Tijtgat werd opgericht door Gustaaf Tijtgat (zie foto rechts) op 10 januari 1957 onder de vorm van een éénmanszaak, zonder personeel. Dankzij de dynamiek en de enorme werkkracht van de stichter en diens partner Roza Vanlerberghe (zie foto rechts) groeide de éénmanszaak snel uit tot een forse en gezonde KMO’er. 

De leiding van het bedrijf werd in de beginjaren 1980 overgenomen door Franck Tijtgat. Hij deed destijds zijn intrede met een grootscheeps investeringsprogramma. Nieuwe, ruimere opslagplaatsen en bureaugebouwen werden opgetrokken, het rollend materieel werd hernieuwd en nog krachtiger hydraulische kranen werden aangekocht om de talrijke werven te kunnen blijven bevoorraden. 

Door de constante uitbreiding, de niet aflatende zorg voor kwaliteit en het streven om met het meest geavanceerde materieel een opdracht binnen de vooropgestelde termijn uit te voeren, zorgden ervoor dat Asfaltbedrijf Tijtgat een begrip werd in de wereld van de dakdichtingswerken. Een begrip dat ook uw vertrouwen waard is! Dagelijks zetten we ons in om onze naam eer aan te doen en onze verworven hoge positie binnen de Belgische dakdekkerswereld te behouden en te versterken. 

Om de verworven positie kracht bij te zetten nam Asfaltbedrijf Tijtgat begin de jaren 2000 Gent-Asfalt over. Gent-Asfalt heeft een volledig autonome werking, en werkt als zusteronderneming nauw samen met Asfaltbedrijf Tijtgat

Asfaltbedrijf Tijtgat is nog steeds een familiebedrijf. Dat getuigt de recente intrede Matthias en Anthony Tijtgat in het bedrijf.